Inspiratie

Luister hieronder een meditatie om het gevoel van rust, vertrouwen en plezier te ervaren.
Geniet ervan, liefs Monique

‘Ik vraag me soms af waarom ik hier ben,’ schrijft Ilse, ‘Je weet wel: waarom ik leef?’ Het is waarschijnlijk een van de diepste vragen die mensen zichzelf kunnen stellen. En allicht zijn er evenveel verschillende antwoorden als er mensen zijn die deze vraag stellen. Maar in plaats van je deze vraag te stellen, vind ik het een beter idee om zelf zin aan je leven geven.

 

Dit zijn 9 manieren om dat te doen.

1. Wees dankbaar voor wat je hebt, vooral voor jou lichaam die er altijd voor jou is en het houd jou gezond als je er even niet zo goed voor zorgt. Daarom kies voor rust, voeding die voedt niet vult en beweeg voldoende.
2. Volg jouw gevoel (bewustzijn, intuïtie, ziel) deze wijst jou de weg naar jouw talenten naar jou doel! Als je de mind negeert en jouw gevoel volg stap je uit jouw comfort zone en ga je jouw talenten ontdekken. Mooie uitnodiging om jezelf die vraag te stellen: "Wat zijn mijn dromen, hoe kan ik de wereld mooier maken".
3. Verbind je met anderen. Breng tijd door met de mensen die iets toevoegen aan jouw leven en waar je je goed bij voelt. Dit kunnen vrienden of collega’s zijn. Breng minder tijd door met mensen die energie uit je wegzuigen of een negatieve invloed op jou hebben. Je bent namelijk het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meeste tijd mee doorbrengt.

6. Doe eens iets anders Zoals gaan lunchen in dat exclusieve hotel in jouw buurt, naar een tentoonstelling gaan, of jezelf eens lekker thuis verwennen. Of zit je zodanig in een routine dat je denkt dat je daar geen tijd voor hebt? Iets anders doen doorbreekt dat. Je realiseert je dat je zinvolle levenservaringen mist. Wat kan je deze week nog doen?

7. Verminder tv-tijd Alvast een tip waarmee je tijd vrijmaakt. Tijd om iets zinvols te doen. Hoe eenvoudig kan het zijn?! Het leven gaat gewoon aan je voorbij, voor een keer zeker niet erg maar als je de ene na de andere serie kijkt kan jezelf afvragen of dat je misschien iets niet wil voelen of denken.

8. Doe iets dat je altijd al wou doen. Wat zou je ‘ooit nog eens’ willen doen? Welnu, raad eens? Het is nù tijd om er werk van te maken. Uit je comfort zone en hoppa... voel en niet denken!

9. Vind jouw levensdoel. Jouw levensdoel is wat je drijft, wat je ’s ochtends wakker maakt, wat jou energie geeft. Dat hebben is bevrijdend. Het geeft je alle zin die je nodig hebt. Het maakt jou gelukkig en laat jou groeien.  

 

Mooinu voor een Zenvol leven, volg ons op social media voor wat extra inspiratie